Verdensberømt rytterkunst!

Verdensberømt rytterkunst!

Vi er fire tøser fra rideklubben, der har arrangeret en tur til Wien, hvor Den Spanske Rideskole holder til. Og ja, vi har bestilt billetter til en af de verdensberømte forestillinger, hvor ægte rytterkunst og generationers indgående kendskab til dressur og skoling af rytter såvel som hest går op i en højere enhed i et show, som ingen af os rigtigt kan vente på at se.

Den Spanske Rideskole har mere end 430 års tradition på bagen inden for klassisk ridekunst, og jeg har selvfølglig læst op på lektien, så jeg ved, hvilken filosofi og træning, der ligger bag den opvisning, vi alle sammen glæder os sådan til at se. Grunden til at det hedder Den Spanske Rideskole er forresten knyttet til den hesterace, der bruges i forestillingerne – de smukke Lippizanere, der er krydsning mellem en spansk og arabisk race. De spanske racer blev i gammel tid anset for at være særligt noble og åndfulde og dermed passende til den klassiske rideskole.

Vi har alle pakket vores kuffert og vi er mere end rejseklar! Og hvad skal man så huske at have med på sådan en tur? Et kamera, tænker du nok. Ja, men ikke for at tage billeder af forestillingen – det er vist ikke tilladt, og det passer mig egentligt også fint, at oplevelsen ikke bliver forstyrret af blitzlys og klikkende kameraer. Til gengæld er det en god ide at have et par ekstra euro på lommen, for der er sandsynligvis nogle fine souvenirs at købe efter showet, og jeg er en af dem, der ikke kan holde fingrene fra den slags :o)

Vi har et tæt pakket program, der begynder med en lille sightseeing rundt i Wien – naturligvis fra hestevogn. Herefter går turen til den spanske rideskoles stalde, hvor vi har læst os frem til, at man kan se hestenes træning ganske gratis, hvis man planlægger sit skema efter det – og det gør vi selvfølgelig gladeligt! Efter frokost er det bare at nyde byen og gøre klar til turens højdepunkt – selve forestillingen. Vi har selvfølgelig set det i fjernsynet før, men det her er en anden sag – og jeg kan love for, at oplevelsen kommer til at være en af dem, jeg husker mange år frem.

 

Related posts: