Netværk over en firmafrokost

Jeg har været så heldig at få et job i en konsulentvirksomhed kun få måneder efter, at jeg blev færdiguddannet. Det er ikke gået lige så nemt for mange andre af mine gamle studiekammerater. Flere ligger og sender ansøgning på ansøgning uden at få noget positivt svar tilbage, og andre kæmper med kommunen om at skulle i aktivering og i andre forskellige tilskudsjobs, der har meget lidt med deres uddannelse at gøre.

Det er vigtigt at holde sit netværk ved lige, og jeg har da også hjulpet et par af mine venner med anbefalinger i flere af de virksomheder, som jeg er i kontakt med. Men det er også vigtigt at blive ved med at networke selv om man sidder i en fast stilling. Og der skal ikke nødvendigvis så meget til. Bare en hyggelig snak over en firmafrokost kan være nok til at skabe nye netværksrelationer.

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har snakket med en ny person under frokosten, som efterfølgende har tilføjet mig på LinkedIn. Det gælder også de mange kunder, som løbende besøger vores virksomhed. De afslappede rammer under frokosten betyder, at man lettere kan få skabt en mere afslappet relation til personen bag navneskiltet. Og det skader jo heller ikke vores virksomheds image, at man er imødekommende over for vores kunder. Selv om det ikke nødvendigvis er ens egne klienter.

Selv har jeg fået mange nye kontakter til personer i andre virksomheder på den måde. Ud over at det gør dagligdagen mere hyggelig, at folk er indstillet på at konversere med hinanden, så er det rart at have i baghovedet til hvis man en dag står uden arbejde.

I den sammenhæng kommer man lagt ved at have givet lidt af sig selv. Derfor sender jeg også fra tid til anden en opfølgningsmail til flere af de kunder og virksomhedsrepræsentanter, som jeg har været i kontakt med i den ene eller anden sammenhæng. I journalistikken vil man vist kalde det for kildepleje. Jeg plejer mit netværk. Nogle vil kalde det falsk, at man gør det med en hensigt. Men jeg ser det ikke som et problem, at være åben og positiv over for andre mennesker.

Netværk over en firmafrokost

Related posts: