Hvilken strøelse til heste skal jeg vælge?

Hvilken strøelse til heste skal jeg vælge?

Jeg har altid brugt træpiller som strøelse til mine heste. Mest af alt af vane for egentlig synes jeg, det støver lidt rigeligt. Så nu har jeg valgt at se på, hvad der ellers er af muligheder til noget nyt strøelse til heste.

Jeg har hørt godt om tørv som strøelse, men det bekymrer mig lidt, at der står nogle steder, at man skal vande det, hvis stalden er tør. Jeg tænker nemlig, at det støveri, der var fra træpillerne i høj grad skyldtes tørheden i stalden. Jeg ved ikke, hvor ofte det skal vandes, hvis det er. Er der nogle af jer, der ved noget om det?

Hvis jeg bruger spåner som strøelse til mine heste, går jeg ikke ud fra, det skal vandes, men jeg er i tvivl om, om jeg så bare ender med støvende strøelse igen. Men jeg overvejer at prøve det, bare for at prøve noget andet en træpiller, som ikke kræver så meget vedligeholdelse.
Jeg har godt nok fået at vide fra andre, at træpiller skulle støve mindre, men det kan jeg næsten ikke få til at passe med de træpiller, jeg har brugt.

Jeg kunne egentlig godt tænke mig at prøve den der blanding af tørv og spåner, men den bliver vist for dyr. Der ryger trods alt meget strøelse ud til sådan nogle heste.

Har I nogle bud?

Related posts: