Hold øje med pH værdien i poolen

Hold øje med pH værdien i poolen

Det er svært at finde noget, der er mere lækkert end at kunne tage en dukkert i sin egen pool hjemme i baghaven. Børnene kan frit lege rundt og få lidt motion, ligesom det gør alle dine venner misundelige når de kommer forbi.

Men det kan hurtigt ændre sig til at være mindre fornøjeligt, hvis man kan se at poolen er beskidt. Derfor skal man sørge for en god vedligeholdelse af pool, som gerne skal foregå på en daglig basis, for at man ikke skal til at udskifte for mange elementer hen over årene.

Overvejer man at anskaffe sig en pool, skal man altså også tænke ind, at man pludselig skal bruge lidt tid hver dag på at opretholde den rette balance i vandet.

Dette indbefatter at tjekke om der er den rette pH værdi i vandet. Kloret i vandet er det som renser, men hvis der er den forkerte pH værdi, så er det meget generende for øjnene og små skræmmer at være i vandet og samtidig virker kloren ikke efter hensigten. En pakke testsæt kan købes for 169 kroner, som man kan stikke i vandet og se om værdien er inden for de anbefalede 7,0 – 7,5.

Er den ikke det, kan man købe produkter til poolen, der enten forhøjer eller sænker værdien. Vedligeholdelse af pool kræver derefter at klorniveauet er tilpas, hvilket det er hvis der er mellem 1 og 5 mg per liter. Hertil kan du også købe testsæt, men inden du begynder at fylde mere klor i, så husk at du ikke må gøre det lige efter du har reguleret pH værdien, da der kan opstå nogle farlige dampe, så vent lige en 6 timer eller mere.

Hvis du kommer i tvivl

Hold øje med pH værdien i poolenDer findes et par enkelte fora på nettet hvor man på dansk kan stille spørgsmål og får svar omkring hvad man skal gøre med sin pool, men alternativt findes der utallige steder på nettet hvor man kan stille spørgsmål hvis man ikke er bange for at gøre det på engelsk.

Svarene kommer i hvert fald relativt hurtigt og mange af dem der svarer har rent faktisk forstand på hvad de taler om. Det er selvfølgelig ikke dem alle sammen, så du må også gerne selv bruge hovedet.

Related posts: