God søvn giver bedre resultater på ridebanen

God søvn giver bedre resultater på ridebanen

Jeg læste her den anden dag, at god søvn giver bedre resultater på ridebanen. Det giver jo nok meget god mening for de fleste, at man selvfølgelig er mere oplagt og skarpere, hvis man får sovet igennem ind imellem (og gerne også rimeligt ofte). Især hvis du træner op til stævner, hvor din præstation alt andet lige er i fokus, kan du forbedre dit niveau med en ordentlig søvnrytme.

Det kommer jo selvfølgelig nok an på, hvem man er, men jeg synes, det var et godt tip, for så vidt at der nok er mange, der ved det, men hvor mange glemmer det ikke lige så nemt, så snart alle hverdagens gøremål trænger sig på? Jeg har selv investeret lidt ekstra i min søvn (ligesom jeg i øvrigt går op i, at min hest har et godt underlag at hvile på) og købt to silkedyner og et sæt silkesengetøj. Der er rigtigt mange, der har rystet på hovedet af mig, og det er sådan set fint. Jeg kan sagtens forstå, hvis de har lyst til at bruge de ekstra penge, det koster, på noget andet, men jeg er nu faktisk ret godt tilfreds.

Jeg sover faktisk bedre i det her silkesengetøj, og det hjælper på min koncentration, men det skyldes nok først og fremmest at jeg er i den alder, hvor svedeture er et dagligt irritationsmoment. Jeg har også ofte sevdt i løbet af natten, hvorefter jeg er vågnet op helt kold, fordi sveden har kølet mig ned. Det er bare irriterende, når man ikke rigtigt kan finde sig til rette i sin egen kropstemperatur. Så fandt jeg ud af, at silkedyner og silkesengetøj skulle kunne hjælpe på det problem, og så tænkte jeg: “Hvorfor ikke prøve det?”. Så det har jeg gjort – og det fungerer rent faktisk!

Jeg har meget færre svedeture og jeg sover generelt meget mere behageligt. Det var nok også derfor, jeg straks blev fanget af at læse om fordelene ved en god søvn tidligere på ugen. Og så kom jeg til at tænke på, at jeg jo kan give tippet videre. Jeg er jo nok ikke den eneste derude, der har problemer med svedeture i løbet af natten, og til alle jer spektikere kan jeg bare sige, at det er værd at gribe til lommen og få sig en silkedyne – det hjælper, og når man tænker på, hvad vi investerer i vores hestes ve og vel, synes jeg faktisk også, det giver god mening med lidt selvforkælelse.

Related posts: